KLEIN EPOS

Door: Theater FroeFroe

Muziektheater Over groeipijnen, een herkenbaar gevecht met een wereld vol oordelen en verwachtingen. Geïnspireerd op legendarische queestes als 'De kleine Johannes' en 'Het oneindige verhaal'.

Ik zal u iets vertellen. 
Het heeft veel van een sprookje, mijn verhaal,
maar toch is het werkelijk zo gebeurd.
Zodra ge het niet meer gelooft,
moet ge niet verder luisteren.
Want dan is dit verhaal niet voor u.

Ik had een wens.
Dat er toch eens een wonder mocht gebeuren.
En eenmaal zou het gebeuren.
Dat wist ik.

Het leven van kinderen en jongeren staat meer dan ooit in het teken van zorgvuldig gemeten doelstellingen. In een tijd waarin de uitzondering zonderling is, kan de lat niet hoog genoeg liggen.

KLEIN EPOS is een verhaal over groeipijnen, een avontuurlijke zoektocht van jongeren om te overleven in onze prestatiegerichte wereld vol oordelen en verwachtingen. Een multi-instrumentalist en vier spelers sleuren het publiek mee in een humoristische en monumentale trip.

KLEIN EPOS is geïnspireerd op Kafka’s Die Verwandlung en alle legendarische kinder-queestes zoals De kleine Johannes, Erik of het klein insectenboek, Die unendliche Geschichte.


De Zendelingen maakten een aflevering van De Proloog over Klein Epos. Te beluisteren via Apple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloud en Spotify.


Credits

concept, tekst en regie: Dries De Win - spel: Aïcha Cissé, Anastassya Savitsky, Soufiane Chilah, Stan Martens - livemuziek: Dijf Sanders - poppen en kostuums: Margerita Sanders en FroeFroe-atelier - lichtontwerp: Lies Van Loock - geluid: Jo Heijens - met steun van: de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar


Duur:  75 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 5 levenslessen in Erik of het kleine insectenboek.pdf
 klein-epos-lesmap.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 21.10.2022 13:45 - 15:00 CC Maasmechelen (Koninginnelaan 42, 3630 Maasmechelen) volzet